Kategoriarkiv: 2006

20/11: Daniel modtog hæder i Slangerup og Ølstykke.

Daniel blev sammen med hans hold kammerater fra 50cc 1. division hædret ved et flot arrangement i SIK, Slangerup Idræts- og Kulturhus fredag aften den 18. november.

Der blev uddelt lederpris, spillet klassisk musik og uddelt hædersgaver til sportsfolk enten fra Slangerup eller som dyrker deres sport i Slangerup.

Daniel og hold kammeraterne Frederik, Nicklas og Michael fik overrakt deres pris for deres flotte bronze medalje i 1. division.

Efter prisoverrækkelsen bød Slangerup kommune på en velsmagende buffet, efterfulgt af kaffe og dans til Susanne Lana.

Et rigtigt flot arrangement, som jo også bliver det sidste i Slangerup kommunes regi.

Lørdag eftermiddag den 19. november, gik turen så til Ølstykke rådhus, hvor Daniel igen blev hædret, denne gang dog uden hold kammeraterne, men han fik følgeskab af klubkammerater, som også bor i Ølstykke.:-)

09/10: Første 80cc løb ikke nogen succes for Daniel

Lørdag den 7. oktober skulle Daniel deltage i hans første løb på sin 80cc cykel, men på en for nybegyndere håbløs bane styrtede Daniel to gange og udgik herefter.

Daniel havde ellers glædet sig rigtigt meget til løbet og havde haft et par gode træninger sammen med de andre 80cc kammerater i ugen op til løbet.

Fredagens regn havde efterladt banen i en noget sørgelig forfatning.

I Daniels første heat nåede han en omgang, hvorefter han styrtede i sving et og slog sin arm lidt, men var klar til sit næste heat. Her havde Daniel en plan om at ville broadside hele vejen rundt i første sving, hvilket også gik godt nok, men så ramte han en pølse og hamrede cyklen ind i hegnet op af langsiden. Han havde vist en ide om at skulle op og køre sammen med Caroline og Mads, der med deres erfaring sagtens kunne komme rundt på banen.

Daniel pådrog sig en lille hjernerystelse i styrtet og tilbragte natten på Frederikssund sygehus sammen med far.

21/09: Daniel har bestået baneprøven

Onsdag den 20. September var Daniel til baneprøve og bestod med kun en enkelt fejl i den teoretiske prøve.

Så nu går vi og glæder os til at komme ud og træne sammen med alle de andre 80cc kørere.

Det bliver lige på og hårdt for allerede 7. oktober skal Daniel køre sit første 80cc løb på hjemmebanen i Slangerup.

18/09: Daniel afslutter 50cc karrieren ved at blive klubmester

Søndag den 17. september blev der afviklet klubmesterskaber for mikroerne i Slangerup Speedway klub. Det var et flot felt med 15 kørere til start og med de gode takter som SSK 3. divisions hold har vist over sæsonen var der lagt op til en spændende afslutning i sidste heat. 

<img src=”files/50cc-km2006.jpg” alt=”Daniel, Senna, Andres og alle de andre.”>

Daniel, Senna og Andreas havde alle 12 point med til heat 20, Mikkel desværre kun 9 efter et fald i heat 16 fra en ellers sikker 3 point’er.

Daniel havde på dagen taget sig gevaldigt sammen og fik generelt lavet nogle gode starter. I heat 20 fik Daniel også lavet starten fra rød, Andreas startende fra hvid fik sig klemt ind over Senna startende fra blå i sving 1 og Mikkel måtte “bare” følge med. Ingen af de fire gav ved dørene, så kørerne kom ind over målstregen i samme rækkefølge.

Det var en glad Daniel der på flotteste vis kunne afslutte sin mikro karriere med en sejr. Allerede på onsdag går Daniel i gang med næste skridt i speedway karrieren, hvor han skal til baneprøve i 80cc. Senere på året får han følgeskab af Andreas, der også rykker op i år.

Daniel 15, og Klubmester 2006

Andreas 14

Senna 12

Emilia 11

Mikkel 10

Emil 10

Emilie 9

Mark 7

Laura 7

Simon 7

Oliver 5

Lukas 5

Mikala 5 (første løb)

Line 2

04/09: 2 x maksimum point

I weekenden den 26. og 27 August gæstede Daniel på SSK’s 4. divisions hold i to matcher.

Daniel havde sagt ja til at ville køre de to matcher for sine klubkammerater, trods det at han uanset resultat ville rykke ned af den officielle rangliste.

Det kunne lige med lodder og trisser lade sig gøre at få Daniel med på 4. divisionsholdet, selv om hans snit egentligt er noget for højt. Men ved at fratrække rabat for antal år i samme klub på hold kammeraterne kunne det lade sig gøre.

Daniel var også flyvende i forhold til modstanderne og der var aldrig tvivl om at Daniel ville vinde alle hans heat.

Om søndagen var banen dog temmelig våd og far mekanikker måtte kæmpe noget for at holde tændingssystemet tørt, knallerten holdt til over målstregen, men når gassen blev lukket af, så gik den helt i stå og far måtte ud på et par løbeture for at hente knallerten for at gøre den klar til næste heat.

Bronze medaljer i 1. division

Søndag den 3. September blev de sidste løb i Danmarksturnering afviklet. Daniel var dog kun med til pokaloverrækkelsen.

<img src=”files/50cc-1div-03092006.jpg” alt=”Holdleder Jan Jacobsen med 1. divisionsholdet”>

Da Daniel sammen med familien var taget til bryllup ved kusine Anja i Nordjylland om lørdagen havde vi på forhånd besluttet ikke at køre matchen søndag formiddag.

Men holdleder Jan Jakobsen havde i Jeppe Henriksen fundet en fuldgod erstatning, så holdet sluttede af med en kæmpe sejr.

Efter en spændende sæson slutter holdet på en tredje plads i 1. division og får derfor også DMU’s bronze medaljer ved en senere lejlighed.

18/08: Daniel igang igen

Torsdag den 17. August var Daniel ude at træne for første gang efter at gipsen var kommen af foden.

Skaden var heldigvis ikke så stor som først ventet. “Det kan godt gøre lidt ondt i foden endnu når jeg løbetræner”, siger Daniel. Men ved gårsdagens træning mærkede Daniel intet til skaden og det var dejligt at komme ud og ræse lidt med kammeraterne igen.

01/08: Daniel skadet

Mandag den 31. Juli fik Daniel et brud på foden under en fodboldkamp med kammeraterne. Daniel har fået foden lagt i gips og må regne med en måneds skadespause.

Daniel er pokkers ærgerlig, idet han har brugt en del af sin sommerferie til at opbygge en god fysisk form for at være klar til efterårets matcher. Nu må han desværre vinke farvel til deltagelse i DM, Øernes Cup mm.

31/07: 4 match point hentet i Fjelsted

Søndag den 2. juli lagde Fjelsted Speedway klub slagger til et par flotte matcher. Slangerups hold med tre Fjelsted kørere og en Slangerup kører var jo nærmest på hjemmebane for anden gang i sæsonen. 

<img src=”files/50cc-1div-020706.jpg” alt=”Holdet får lufttur”>

I drengenes første match mødte de Herning, Holsted 2 og Esbjerg. Matchen startede godt med heat sejre til Michael og Frederik, hvor så Daniel og Nicklas ikke fik de bedste starter. Efter 8 heat førte vi med 3 point og med Michaels kanon start i heat 9, så alt lyst ud. Desværre kom Michael lidt på tværs i sidste sving og røg op over midterlinie med en diskvalifikation til følge. Efter 9. heat var vi så atter a point med Esbjerg.

Med de efterfølgende heat sejre til Niclas og Daniel, begynde vi igen at tro på det, men Esbjerg tog heat sejre i de to sidste ordinære heat og stilling efter 16 heat var så 33 – 33 mellem Esbjerg og Slangerup. Desværre kunne Nicklas ikke komme forbi Andreas Lyager selv om han gjorde flere forsøg på det. Den økologiske cacaomælk som var præmien til det vindende hold gik derfor til Esbjerg.

Slutstilling:

Esbjerg 36

Slangerup 35

Herning 19

Holsted 2 12

Nicklas 12 (5)

Frederik 9

Michael 8

Daniel 6

I dagen anden match mødte drengene Outrup, Holsted 2 og Holsted 1. Drengene kæmpede en brav kamp og var hele tiden lige i haserne på Holsted. I denne match var det især Frederik som trak holdet med op, Frederik satte kun en enkelt pind til. Frederiks fantastiske kørsel gjorde at alle andre også kæmpede for hvert eneste point. Men heller ikke denne gang lykkedes det at tage point fra Holsted, som allerede nu kan kalde sig Danske mestre, tillykke med det Holsted.

Slutstilling:

Holsted 1 44

Slangerup 38

Holsted 2 17

Outrup 3

Frederik 14 (5)

Nicklas 10

Michael 9

Daniel 5

04/07; 5 match point i Brovst

Søndag den 18. juni var 1. divisions holdet taget til Brovst for at køre to matcher. Første match blev vundet med stor margin over Fredericia, Herning og Outrup. Hvorimod den sene eftermiddagsmatch blev noget af en gyser. 

Drengene har i den forgangne uge været igennem et hårdt program, Daniel i SM kval og SM Finale hvor det blev til en 2. plads. Nicklas, Michael og Frederik var onsdag til FM finale, hvor Nicklas vandt FM, Michael blev toer og Frederik nummer fire efter en meget tæt finale.

Men dette til trods var drengene klar til deres match søndag morgen. Både Niclas og Michael lavede maksimum i de ordinære heat, Frederik satte et enkelt point til, Og Daniel lavede 7 point.

Det var en flot kørt match, hvor der aldrig var tvivl om første pladsen, hvorimod der var større spænding om anden pladsen. Efter de ordinære heat stod Herning og Fredericia lige. Herning havde brugt deres stærkeste kører som taktisk reserve i et tidligere heat og måtte derfor se Fredericia stikke af med de to match point.

Slangerup 3 (44)

Fredericia 2 (29)

Herning 1 (27)

Outrup 0 (2)

Nicklas 14 (5)

Michael 12

Frederik 11

Daniel 7

Efter dagens første match kørte vi alle ud til campingpladsen og spiste lidt middagsmad og fik slappet lidt af. I dagens sidste match skulle vi møde Holsted 1, Esbjerg og igen Fredericia.

Daniel skulle ud som første mand i noget af et heat. Allerede i første sving går det galt, inderste mand trækker ud i Daniel, som rammer ind i Sam Jensen. Noget rystet kommer alle 4 mand til omstart. Men allerede på anden omgang går det galt for Daniel igen, køreren foran lukker meget af i sving tre og Daniel står på tværs og styrtet med en udelukkelse til følge. Da Daniel kommer ud i sit andet heat sidder de to foregående styrt i kroppen og må tage til takke med et rundt nul. Her midtvejs i matchen er det kun Nicklas og Michael, som har vist sig i stand til at score mere end blot et enkelt point. Da Daniel stadig er noget rystet, sættes Michael ind som taktisk reserve for Daniel og Michael takker for tilliden med to point.

I heat 14 skal Daniel ind igen og for at styrke selvtilliden får ham lov til at køre på Michael knallert. Daniel kommer da også pænt rundt, men på anden omgang styrter Esbjergs kører lige foran Daniel, og så måtte Daniel ud på den helt store flyvetur efter at have kørt over Esbjerg køreren. Esbjerg køreren blev udelukket, og Daniel erstattet af Frederik, da et par trælår med blå mærker satte en stopper for mere speedway til Daniel den dag. Frederik lavede 2 point og så var vi kun 1 point efter Esbjerg. I heat 15 mødte Michael, Sam Jensen og Andreas lyager og i det heat fik Michael 1 point med sig. I heat 16 lavede Niclas 3 point og vi var således a point med Esbjerg efter de ordinære heat.

Nicklas var den eneste som kunne køre superheat og hans opgave var at holde Esbjerg køreren bag sig, hvilket også lykkedes, flot kørt Nicklas.

Holdleder Jan Jacobsen sagde efter matchen, at det nok var den skrappeste match vi har været ude og køre i år, men at drengene virkelig kæmpede og sled sig igennem. Jeg er virkelig glad for alle drengene, de har et godt sammenhold og giver sig 100% hver eneste gang. Der var nok ikke mange der havde spået os en plads i medalje rækken, men nu begynder vi selv at tro på at det kan lade sig gøre. Vi har kun tre matcher tilbage i sæsonen og de to af dem skal køres den 2. juli på vores anden hjemmebane i Fjelsted.

Holsted-1 3 (41)

Slangerup 2 (26)

Esbjerg 1 (25)

Fredericia 0 (10)

Nicklas 8 (5)

Michael 12 (5)

Frederik 6 (5)

Daniel 0