Kategoriarkiv: 2005

11/09: Daniel DM hold bronze vinder 2005

Sæsonens sidste holdmatch weekend blev afviklet på Slangerup Speedway Center Lørdag den 10. og søndag den 11. September. Her kunne 1. divisionsholdet sikre Bronze medaljerne. Alle kørere på holdet gjorde det rigtigt godt og vandt deres to sidste matche.

Lørdag kørte holdet mod Herning 1, Silkeborg og Outrup. Daniel og Caroline startede med hver at lave 1. point i deres første heat, Simon 3 og Oliver 2, vi var derfor lidt bagefter. I næste runde gik det noget bedre og efter heat 8 første vi med 2 point. I heat 13 kørte Oliver 2 point hjem som taktisk reserve for Daniel, der i heat 12 havde lavet et rundt 0. Simon kørte og vandt superheatet. Dermed 3 match point til SSK, 2 match point til HESK-1, 1 match point til OSC og 0 til SMS.

Søndag kørte holdet mod Fredericia, Outrup og Holsted-2. I første heat møde Simon, Andreas Lyager fra Fredericia som var flyvende denne dag. Selv om Simon tabte til Andreas tabte vi ikke modet. Alle andre tabte også til Andreas som lavede maksimum point, men da resten af Fredericias hold var til at tale med, scorede alle pænt og vi førte med 4 point før super heatet, som Caroline kørte. Simon 10, Daniel 6, Oliver 11, Caroline 12 incl. superheat.

Slutstillingen i toppen af 1. division:

Holdsted Guld, Fredericia Sølv og Slangerup Bronze.

04/09: DM Par 2005

Lørdag den 3. og søndag den 4. September blev der afvikler DM Par.

SSK stillede med to par til stævnet i Grindsted, der blev afviklet som 7 pars matcher. Lørdag blev der kørt kvalifikation til Søndagens finaler. Simon Selch og Oliver Ellegård havde ingen besvær med at kvalificere sig til A-finalen, idet de vandt deres gruppe, og sluttede som 4 i finalen efter omkørsel.

Caroline og Daniel klarede ikke at komme til A-finale, hvilket skyldtes flere faktorer. Caroline og Daniel kørte i dagens sidste gruppe hvor kun vinderne gik videre til A-finalen, idet Grindsted havde valgt at køre både kval og finaler som 7 pars matcher. Daniel blev af dommeren også noteret for to diskvalifikationer, han skulle efter dommerens bedømmelse være kørt ud over brættet, det var ingen af tilskuerne dog enige i. Anden gang var undskyldningen, jamen han fik jo ingen point alligevel! Caroline kørte og vandt omkørslen om 2. pladsen, idet tre par var a point efter de ordinære heat.

Caroline og Daniel stillede Søndag op til B-finalen i forventning om at de havde en chance for at komme på podiet. I deres første heat skulle de møde Dinesen og Thyme fra Outrup, på papiret de sværeste modstandere. Det endte da også med en 4-2 sejr til Outrup. De efterfølgende heat lavede Daniel og Caroline lutter 5-1 sejre.

I et heat, blev Thyme så udelukket for at have kørt i startsnoren, nu blev det lige pludselig lidt mere spændende. Efter omstart var Dinesen uheldig i udgangen af sving 2, hvor han styrtede. Og da han ikke kom på benene igen, var dommeren nødt til at udelukke ham også. Pokkers ærgerligt for Outrup drengene. Det betød at hvis Caroline og Daniel kunne holde koncentrationen, lave de rigtige starter og ellers holde gas på, så havde vi chancen for at komme øverst på skamlen.

Der blev bidt negle til et par meget spændende heat, hvor Caroline og Daniel kørte det bedste de havde lært, og lavede igen 5-1 sejre i de resterende heats.

Så var der tid til en velfortjent lufttur inden turen gik til skamlen, hvor de blev kåret som vindere af B-finalen.

28/08: Holdmatch i Silkeborg

På en våd lerklinet bane blev der afviklet holdmatch i Silkeborg på Elling banen.

1. divisions holdet kiggede noget betænkeligt på de cykler der kørte, i matchen før vi selv skulle på banen, det var alle som en, dækket af et tykt lag ler.

Det holdt heldigvis tørvejr, imens vores match blev kørt. Og efter at have noteret os at vi ikke skulle forsøge at holde os helt inde ved indermarkeringen, men køre en linie lidt ude i banen, så begyndte vi at trække fra de andre hold.

SSK 1. division fik 3 match point med hjem, Silkeborg 2 og Holsted-2 fik 1 match point, HESK-2 var blot statister, de mødte op med kun 3 mand og indkørte i alt 2 point. Simon 15 point i 5 heat, Oliver 10 i 4 heat, Daniel 9 i 4 heat og Caroline 6 point i 4 heat.

Daniel rykkede med den indsats fra 34. til 21. pladsen på snitlisten.

23/08: KM Par i Slangerup

Som altid når der køres KM Par, sættes parrene sammen 1-16, 2-15, 3-14 osv. En rigtig god måde for de nye medlemmer at komme i gang med at køre rigtige løb. 

Efter de 28 ordinære heat var kørt og en del styrt, var der point lighed mellem hold 5 og 7 (Daniels nummer), som så skulle ud i en omkørsel om 3. pladsen.

Da der kun skulle to kørere på banen, blev det de to yngste medlemmer som skulle kæmpe om 3. pladsen.

Laura trak yderbane start og Emilie trak inderbane start. Emilie fik den fyret rigtigt godt af i starten og holdt sig også i spidsen de to første omgange, hvor Laura hele tiden lå og pressede på for at komme forbi. Emilie som kun har været speedway kører siden sommerferien, klarede det rigtigt flot, men Lauras “rutine” sejrede, hun fandt vej indenom Emilie og fra fører positionen var hun urørlig, og under stor hujen og klapsalver for den flotte præstation, kom Laura først over målstregen.

Resultatet af dagens KM par:

1 Hold 3: Oliver Ellegård/Mark Kristoffersen 25

2 Hold 2: Zach Sørensen/Emilia T. Hansen 22

3 Hold 5: Alexander Hansen/Laura Selch 21

4 Hold 7: Daniel B. Sørensen/Emilie Schmidt 21

5 Hold 4: Simon Selch/Alex Rasmussen 20

6 Hold 6: Caroline T. Hansen/Line Hansen 20

7 Hold 8: Simon Wahlberg/Senna T. Hansen 20

8 Hold 1: Jens Thingbo/Andreas Elleby 18

20/08: Daniel nr. 2 ved DM B Finale

Lørdag den 20. August opfyldte Daniel sin målsætning for 2005, nemlig at blive en af Danmarks 20 bedste speedway kørere i mikroklassen.

Daniel var fra start helt tændt på at der kunne blive tale om en plads på podiet, og efter sidste søndags 1. plads ville han gerne der op igen. Daniel lagde ud med tre heat sejre, i heat 16 skulle Daniel møde Kasper Andersen, som også havde lavet 3 heat sejre, Kasper kom bedst ud af det heat med 3 point, med Daniel lige efter sig. Kasper satte så et point til over for Martin Christensen, hvorimod Daniel kørte sit sidste heat lige efter bogen og vandt.

Stilling i toppen efter de ordinære heat:

Kasper Andersen EMS – 14

Daniel Bach Sørensen SSK – 14

Martin Christensen HSK – 13

Michael Kvist Larsen FSK – 12

Efter de 20 ordinære heat skulle der køres 3 finale heat. Til C og B finalen blev der trukket lod om start placeringerne i ryttergården. Til A-finale heatet var kørerne ude og vælge den bane de helst ville have.

Kasper valgte hvid, Daniel blå, Martin Gul og så fik Michael rød.

Da starten var gået havde Kasper og Daniel troet at de skulle holde øje med hinanden, det udnyttede Michael K. Larsen til en kanon start, Daniel forsøgte flere angreb på Michael, men der blev desværre ikke plads til at komme forbi.

Men som Daniel selv sagde, jeg kom efter en finale plads så jeg er godt tilfreds med 2. pladsen, lige nu er jeg den 18. bedste i hele Danmark.

Resultat af matchen:

1 Michael K. Larsen FSK

2 Daniel Bach Sørensen SSK

3 Martin Christensen HSK

4 Kasper Andersen EMS

5 Simon Larsen MSM

6 Frederik Jacobsen FSK

7 Kasper Lauritsen EMS

8 Patrick Hansen MSM

9 Jacob F. Christen EMS

10 Simon Madsen HSK

11 Simon E. Simonsen FMK

12 Niclas Clausen FMK

13 Rasmus Svendsen MSM

14 Alexander R. Hansen SSK

15 Zach S. Sørensen SSK

16 Benjamin Hansen MSM

14/08: Daniel vinder Bund 64

Søndag den 14. August blev der afviklet Bund64 på Kronjyllands Speedway Center. Løbet blev afviklet over 3 grupper, som var inddelt efter snit. Daniel blev en sikker vinder af dagens A-finale med maximum point.

Kørerne til dagens A-finale lå på snitlisten mellem 61 og 24, hvor Daniel med et snit på 34 lå til en 3 plads på papiret.

Daniel var efter en god nats søvn, utrolig tændt og efter en sejr i første heat mod en på papiret bedre modstandere var han mentalt allerede oppe på skamlen. Daniel viste det hele, gode forbi kørsler når starten ikke var optimal og gode starter og kørte også dagens hurtigste tid på 67,2.

13/08: Landsdelsmatch i Fredericia

Lørdag den 13. August blev der afviklet landsdelsmatch på Vejlby Speedway center. Jyderne stillede op med 6 mand hentet fra top 8, så der var på forhånd dømt hård match. Alligevel formåede vi at følge pænt med jyderne og sluttede på 2. pladsen. 

Selve løbet blev afviklet på en god måde, kun en enkelt jyde, der ikke kørte optimalt denne dag, lavede en grim påkørsel af vores Daniel, blot for at score et enkelt point mere.

Daniel var til behandling med ispose efter påkørslen og var stadig rystet i de næste heat og fik derfor ikke scoret mere end en enkelt pind mere denne dag.

Hjemmebane gutten Andreas Lyager var helt suveræn med fuldt hus, 18 point.

Resultatet:

Jyderne 78

Sjælland 58

Fyn 26

1. Simon Selch SSK(14)

2. Patrik Hansen MSM (5)

3. Oliver Ellegård SSK (16)

4. Simon Larsen MSM (3)

5. Caroline Trasborg Hansen SSK (15)

6. Daniel Bach Sørensen SSK (5)

07/08: Træningsstævne i Slangerup

Daniel ønskede at forbedre sit resultat fra DM kvalifikationen, men det skulle blive svært, for til denne match var der endnu flere kørere med et højere snit end Daniel.

Banen var også totalt forandret p.g.a. en kraftig regnbyge. Efter heat 8 kunne man slet ikke se forskel på kørerne, de havde alle samme flotte farve som banens belægning. Efter 4 kørte heat var Daniel a point med to andre kørere. Og dem mødte han i sit sidste heat. Daniel var ellers godt med fra starten, lige efter Caroline, men kom så for langt ud i sving 4 og solgte dermed 7 pladsen til Sebastian Kjær Jørgensen FMK og endte på 8. pladsen. Ærgerligt, men alligevel et bedre resultat end lørdagens løb.

Træningsstævnet blev vundet af Sam Jensen efter omkørsel med Simon Selch.

06/08: DM Kval. 2005

Det lykkedes desværre heller ikke i år at komme helt til tops, men det blev dog til en plads i den uofficielle trøst finale.

Daniel var kommet i den på papiret stærkeste gruppe ud af tre grupper. Og med en super perfekt bane blev den gamle banerekord fra 1998 og slået hele to gange, under Daniels match. Daniel endte på en 9. plads med 7 point. Dette kunne godt have været blevet flere point, men et styrt i sidste heat gav desværre en udelukkelse.

30/07: Sjællandsmesterskabet 2005

Sjællandsmesterskabet blev kørt i silende regnvejr på Glumsø speedway center. Glumsø banen er en af de små baner som ikke rigtigt ligger til Daniel der hellere vil have en bane hvor man kan holde fuld gas på.

Men det blev alligevel til 12 point ud af 15 mulige og en omkørsel om tredje pladsen mod Patrick Hansen fra Glumsø. Daniel kom fint fra start og førte de to første omgange, men så holdt Daniel lidt for meget gas på og var helt ude ved hegnet. Det udnyttede Patrick til at køre indenom og blev så forrest resten af heatet. Daniel måtte derfor nøjes med den evigt utaknemmelige fjerde plads lige ved siden af skamlen.

Klub og holdkammeraten Oliver vandt, på anden pladsen Simon og på femte pladsen Caroline. Klubkammeraterne Zach på en 8. plads og Emilia og Senna på 15. og 16 pladsen.